Soli Brass

Soli Brass is een uit Leeuwarden afkomstige brassband uitkomend in de kampioensdivisie. Onder leiding van Anne van den Berg werkt de band fanatiek aan het ten gehore brengen van brassband muziek op top-niveau. Naast de deelname aan (inter)nationale wedstrijden als de NBK, DOBC en VOBK, is Soli Brass een graag geziene gast tijdens projecten als Brel & Brass, Carmina Live en Leeuwarden-Fryslân 2018

Soli Brass werd opgericht in 1936 als fanfareorkest onder de naam Muziekvereniging Soli Deo Gloria en is een van de oudste muziekverenigingen in Leeuwarden. In 1997 werd er gekozen voor een naamswijziging, sindsdien heet de brassband ‘Soli Brass’.

Dirigent

Anne van den Berg

Anne begon zijn muzikale loopbaan op 7 jarige leeftijd bij de CMV Concordia te Oldebroek. Zijn muzieklessen volgde hij aan de streekmuziekschool van de Noordwest Veluwe bij dhr. Jan Karel, waar hij op 15-jarige leeftijd (na een overstap van trompet naar bugel) zijn D-diploma behaalde. 

In 1999 begon Anne met zijn trompet studie aan het conservatorium en hij behaalde in 2004 zijn 1e fase diploma trompet bij dhr. Jos Verspagen. Daarna studeerde Anne 2e fase trompet bij dhr. Jos Verspagen, dhr. Andre Heuvelman en dhr. Ad van Zon. Anne kreeg zijn eerste directieles van zijn opa, Henk van Loo Sr. in 2003. In 2004 begon hij zijn Hafabra-directie studie en behaalde in december 2008 zijn 1e fase Hafabra-directie diploma bij dhr. Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Merchandise

Premium Polo

€ 29,95

College Hoodie

€ 39,95

Sweater met Rits

€ 39,95

Softshell Jack

€ 49,95

Soli Socks

€ 5,00

Sun Ray Soli Bril

€ 7,50

Soli Brass

Soli Brass zet actief in op het ‘onderscheidend zijn’ en op maatschappelijke betrokkenheid. In die lijn organiseert Soli Brass eigen kinderconcerten waarbij kinderen de hoofdrol spelen, krijgen jonge solisten de kans het concertpodium met Soli Brass te delen en organiseert de band in samenwerking met Allan Withington en Calliope Concerten, de ‘Allan Withingstons Summer School‘.

Naast alle mooie projecten waaraan Soli Brass mag werken, verbindt de band zich door een passie voor (brass)muziek. De motiverende combinatie van amateur en (semi-) professionele muzikanten zorgt voor een enthousiaste, gemotiveerde en energieke band. Wij zijn #TeamSoliBrass.

Wil je voor- of achter de schermen deel uitmaken van #TeamSoliBrass? Laat het weten: wessel@solibrass.nl

Video afspelen

Flexibel inzetbaar

Een brassband op uw locatie? Dat kan! Soli Brass is in volledige bezetting, ten-piece of ensemble vorm flexibel inzetbaar en de band gaat geen uitdaging uit de weg. Zo is de band regelmatig betrokken bij CD opnames, grote muzikale producties (Lûd fan de MiddelseeNNO goes HaFaBra) en officiële openingen (Leeuwarden 2018Matera, Italië 2019). 

De band zit organisatorisch niet stil. Zo produceert Es-Basisst Amber Dragtsma jaarlijks het intussen bekende ‘Kinderconcert’. Tijdens deze voorstelling komen musical, dans en brassband muziek samen. Van Ridder Tim tot Soli Brass en de Tijdmachine, elk jaar staat het kinderconcert garant voor 60 minuten spanning en sensatie.  Naast het kinderconcert is Soli Brass actief met het organiseren van ‘Soli’s Maestro’, de ‘Allan Withington Conductor Summerschool’‘NKB Try Out Goutum’en de ‘Soli’s Diner Show’.

Video afspelen

Ten piece

Naast de volledig bezette brassband van zo’n 35 personen, speelt Soli Brass in ten-piece vorm. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat de ten-piece uit 10 muzikanten. De Soli Brass ten-piece is zeer flexibel en gemakkelijk aan te passen aan de vorm of wensen van een productie of evenement. 

De Soli Brass ten-piece laat regelmatig van zich horen op de meest uiteenlopende evenementen. Zo verzorgde Soli Brass ten-piece de premiere van ‘Symphony of Soils‘ tijdens het gelijknamige evenement. Deze compositie werd speciaal voor dit evenement geschreven door onze eerste euphoniumspeler en componist Geert Jan Kroon

 

Video afspelen

Contact

Brassband Soli Deo Gloria

Soli Brass

Voorzitter

Wessel de Vries

Secretaris

Hendrik Baarda

Penningmeester

Amber Dragtsma

Alg. bestuurslid

Stefan Bakker

Alg. bestuurslid

Geert Jan Kroon